Over ons2022-09-26T09:54:06+00:00

Over Team de Hoogh

Historie:

De familie de Hoogh heeft al precies een eeuw lang duiven! De duivensport zit dan bij ons ook in het bloed. Generatie op generatie wordt de duivensport doorgegeven. In 1922 begon de eerste ‘de Hoogh’ met duiven. Gerrit heette hij en al snel vloog hij goed op verenigingsspel in Oosterhout. Zijn zoons Frans, Kees, Sjef en later ook Dries begonnen met de duivensport en natuurlijk op hoog niveau! Wat heet de Gebr. de Hoogh (Kees & Sjef) wonnen in 1970 zelfs de 1e Nationaal Orleans voor jonge duiven & in 1977 werden ze 1e Generaal van Zuid Nederland. Frans speelde in Rijen met duiven en werd financieel gesteund door Dries. In 1983 na zijn carrière als voetballer begon ook Dries met duiven met zoon Gert onder de naam: Dries de Hoogh en Zn. En dat is nu nog altijd zo! Door Gert begon neef Gertjan ook weer met duiven en ook die speelt samen met zoon Adwin onder de naam: Gertjan de Hoogh en Zn.

Team de Hoogh v.l.n.r.
Ad van Vugt, Danny de Hoogh, Gert de Hoogh & Dries de Hoogh

Het begin van Team de Hoogh:

Het begin van D. de Hoogh en Zn was simpel: duiven halen bij de bekende familieleden. Dit werd gedaan en zo werd de top zeer snel bereikt. Het Generaal kampioenschap in 1988 werd dan vrij snel gewonnen door Dries & Gert. Door de jaren heen werden er veel succes behaald en er werd onder andere 11x een 1e Provinciaal kampioenschap gewonnen door de combinatie!

Wij spelen hier met 40 weduwdoffers en vanaf 2023 met 24 weduwduivinnen. Er worden zo’n 100 jonge gespeend. De nadruk ligt hier op de midfond en dagfond. Het voer wat wij geven is van Ronny van Tilburg uit Baarle-Hertog en voor de medische kant vragen wij advies aan Jan van Wanrooij van Belgica de Weerd.

Tweede deel Team de Hoogh:

In 2013 begon er een nieuwe combinatie: Comb. van Vugt – de Hoogh. Schoonvader van Gert: Toon van Vugt kon de duiven niet meer verzorgen vanwege gezondheid en zoon Ad van Vugt ging de duiven verzorgen voor zijn vader. Danny ging op 10-jarige leeftijd zijn oom en opa ook meehelpen en werd op die manier zeer fanatiek. Nu 10 jaar later zijn hier ook de nodige successen behaald waaronder 4 NPO-overwinningen en 5 Provinciale overwinningen.

Hier spelen wij met 24 weduwdoffers en 60 jonge duiven. Het vitesse en midfond spel is het allerbelangrijkste voor ons hier.

Derde deel Team de Hoogh:

In 2021 nog maar een jaar geleden begonnen wij aan een nieuw project in Groningen, onder de naam: Team Meijerhof – de Hoogh in Oude Pekela. Youri begon ook op jonge leeftijd met duiven in Oude Pekela. Dit ook met de nodige successen en in ons openingsjaar werd gelijk een provinciale overwinning behaald in afdeling Noord en werd beslag gelegd op de 4e plaats op de midfond in de provincie! In ons tweede jaar wonnen we weer 2x een 1e provinciaal!

Youri heeft zo’n 14 koppel op dubbel weduwschap en ongeveer 70 jonge duiven. Voor hem zijn de vitesse, midfond en Dagfond zijn favoriete spel.

Go to Top